Digitale drænkort

Få dine drænkort gjort digitale, så du altid har dem ved hånden. Det sparer både tid og penge.

Få digitaliseret dine drænkort

Mange gamle drænkort er efterhånden ikke videre nøjagtige, da flere fixpunkter i landskabet efterhånden er forsvundet, og marker er blevet lagt sammen eller skilt ad. Kortene er desuden slidte og går nemt i stykker, og én af de store udfordringer med de gamle fysiske drænkort er, at landmanden først skal rundt i marken og måle op, før han ved, hvor drænene er placeret.

Spiras kan tilbyde digitalisering af dine drænkort, så du altid har dem ved hånden på din telefon. Du vil have alle kortene samlet et sted, og du behøver ikke længere bekymre dig om, at de skulle blive væk eller gå i stykker. Kortene vil i øvrigt ligge scannet ind ved Spiras, og vil altid kunne genskabes, i tilfælde af at dine originale kort bortkommer.

Digitaliseret drænkort

Drænkortene scannes ind og herefter digitaliseres kortene, så de fremover kan vises fx på FarmTracking-appen på mobilen.

Drænkort

Optimering af udbytte

Med digitaliserede drænkort og FarmTracking er det væsentlig lettere at lokalisere sine dræn i marken og dermed kan man også mere effektivt få renset og repareret de gamle rør.

Det betydelige bedre overblik over drænsystemet kan i sidste ende være med til at optimere udbyttet på markerne. Forsøg viser store merudbytter for velfungerende dræn – 25–30 % i merudbytter er på ingen måde usædvanligt.

Læs om FarmTracking

Få din jord i topform

  • Slip for skrøbelige papirdrænkort
  • Datasikkerhed – de gamle kort er sikret for eftertiden
  • Nemmere lokaliseringen af dine dræn
  • Nem at søge frem ved vedligehold og/eller yderligere dræning
  • Overblik og præcis udpegning
  • De gamle drænkort kan bruges sammen med andre digitale data, luftfoto og i andre sammenhænge
Digitale drænkort

Kontakt

Mathias Vest Weber

Planteavlskonsulent

Vojens

Mia Hou-Jensen

Planteavlssekretær

Vojens