Politisk chef

Spiras, Syddanmarks største landboforening, søger en engageret og kompetent politisk chef til at overtage ansvaret for vores politiske strategi.  

Vores nuværende politiske chef flytter til København, og derfor søger vi en dedikeret afløser, der kan bidrage til at sikre landbrugets interesser i en tid med store politiske dagsordener.  

Om Spiras 

Spiras er en ny-fusioneret landboforening i Syddanmark, som arbejder for landmændene i regionen. Vi stræber efter at skabe de bedste rammevilkår for landbruget og samarbejder tæt med kommuner, politikere og lokale folketingsmedlemmer. Landbruget er et centralt emne i dansk politik, og vi ønsker at styrke vores position gennem en erfaren politisk chef.  

Jobbeskrivelse 

Som politisk chef får du ansvaret for i samarbejde med bestyrelsen at fastlægge, udvikle og eksekvere Spiras’ politiske strategi. Du vil arbejde tæt sammen med formandskabet, bestyrelsen, kolleger i kommunikationsafdelingen og forskellige fagpersoner i organisationen. Dine nøgleopgaver inkluderer:  

 • Dag-til-dag ledelse af politisk arbejde  
 • Initiere politiske og faglige tiltag  
 • Deltage i møder og besøg med politikere på kommunalt, regionalt og nationalt niveau  
 • Være bindeled til andre interesseorganisationer, herunder Landbrug & Fødevarer  
 • Fastholde og udbygge relationer med nøgleaktører som Axelborg.  

Kvalifikationer 

Vi søger en kandidat, der kan sætte kryds ved flere af følgende kompetencer:  

 • Høj grad af selvstændighed, ansvar og handlekraft  
 • Pligtopfyldende, struktureret og fokuseret  
 • Social, udadvendt og samarbejdsorienteret  
 • God til målrettet skriftlig og mundtlig kommunikation  
 • Forståelse for dynamikkerne i en medlemsorganisation  
 • Politisk tæft og evne til at tænke strategisk  
 • Nysgerrig, opsøgende og åben.  

Krav til ansøgeren 

Du skal have en relevant uddannelse (fx cand.scient.pol. eller lignende) samt erfaring med politisk arbejde fx i kommune, departement, folketing eller interesseorganisation.  

Det er vigtigt, at du holder dig opdateret på centrale klima- og miljøpolitiske dagsordener – og er velorienteret på politiske dagsordener generelt.  

Samtidig skal du være god til at skabe og vedligeholde politiske netværk samt til samarbejde på alle niveauer.  

Du skal være indstillet på at deltage i mødeaktiviteter uden for normal arbejdstid.  

Vi tilbyder 

Et fleksibelt og afvekslende job med stor grad af frihed og egen planlægning.  

Du vil få rig mulighed for at sætte dagsordenen selv. 

Din arbejdsplads bliver hos Spiras i Vojens med frihed til at arbejde fra vores kontorer i Kolding, Aabenraa eller hjemmefra. 

Løn og ansættelsesvilkår efter funktionærloven baseret på dine kvalifikationer. 

Kontakt: 

Ved spørgsmål kan du kontakte politisk chef, Mathias Milling, på tlf. 2336 4963 eller formand Henrik Jessen på tlf. 6136 6060.  

Ansøgning: 

Send din ansøgning og CV til HR-chef Conni Tetens på mail: cte@spiras.dk – ”Mrk. Politisk chef” senest d. 5. december 2023 kl. 16.00. Vi indkalder løbende til samtaler og ser frem til at modtage din ansøgning.  

Kontakt

Henrik Jessen

Henrik Jessen

Bestyrelsesformand

Mathias Milling

Mathias Milling

Politisk chef

Vojens

Hvem er vi – din nye arbejdsplads?

Spiras er en ny fusion af tre stærke rådgivningsvirksomheder (LandboSyd, SLF og KHL) og tilhørende landboforeninger. Med knap 300 ansatte, en omsætning i omegnen af 225 mio. kr. og ca. 2.250 medlemmer er Spiras den største landboforening og den tredjestørste rådgivningsvirksomhed til landbruget i Danmark. Landbrugets behov for service og rådgivning er i centrum for virksomhedens ydelser. Med dette afsæt er ambitionen hos Spiras at skabe rammer, der understøtter udvikling og giver værdi for kunder og medlemmer, baseret på troværdighed, faglighed og føling med samfundet. Som arbejdsplads bliver styrkerne fra de tidligere virksomheder forenet i et professionelt arbejdsmiljø med fleksible arbejdsforhold, hvor der er respekt for hinandens forskelligheder, og hvor der er humor og plads til udvikling.